Robot Sammie Innofuture

 

Innofuture in Emmen 

Op 1 en 2 april 2022 vond de 3e editie van Innofuture plaats in Emmen. Dit jaar bouwden we de oude busremise van Emmen om tot een wereld vol techniek en Innovatie! Kinderen en jongeren maakten deze dagen op een speelse manier kennis met werkzaamheden en beroepen in de technische sector. Zelf doen en beleven stond voorop.
Techniek in alle vormen was aanwezig met een vloeroppervlakte van zo’n 4000 vierkante meter. Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ict en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen.
De vrijdag was speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Meer dan 1500 jongeren uit klas 1 uit Emmen en Ter Apel brachten een bezoek. De zaterdag was voor iedereen vrij toegankelijk. Den zaterdag was voor iedereen (gratis) toegankelijk.
De locatie van de oude busremise in Emmen is niet zomaar gekozen. Op deze plek verrijst binnen zo'n 2 jaar een groot Innovatiecentrum. Dit wordt de hotspot in de regio waar techniek, innovatie, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomt. De perfecte locatie voor een Innofuture evenement!

Robot Sammie Innofuture

Deelnemers Innofuture Emmen

Van Minecraft naar echt gebouw; maak kennis met digitaal bouwen! Hoe denk jij dat een gebouw bedacht wordt? Wie zijn daarbij betrokken en wat kom voor skills zijn hiervoor nodig? Leer over digitaal bouwen in 3D-modellen. Van het ontwerp tot de daadwerkelijke bouw; computers en digitalisering bepalen een groot deel van het eindproduct.

Qbuzz

Neem een kijkje in de waterstofbus van Qbuzz!

Bouwmensen

Bij de stand van Bouwmensen ga je met een VR bril op aan de slag met bouwen!

Mobaco-A-

MobaCO-A- is een flexibel, volgens het IKEA-principe, bouwconcept waarbij de bewoner op een eenvoudige manier met behulp van andere bewoners zijn eigen woonmodule bouwt.

Arexx

Bij de stand van Arexx is van alles te doen. Steek je handen uit de mouwen en bouw een zout water auto of ga aan de slag met solderen.

Technasiumnetwerk Drenthe

Op Innofuture presenteert het Technasiumnetwerk Drenthe projecten van hun leerlingen waaronder een interactieve zandbak en een solarboot gemaakt door leerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden.

Gasunie

De Gasunie is te vinden in de stand van Esdal College met een waterstoffiets en hier neem je met een VR op een kijkje in de de toekomst!

Landre

Verspanen iets voor jou? Bij Landre leer je meer over CNC verspanen en wat de mogelijkheden zijn om hier je beroep van te maken.

Teijin

Bij de stand van Teijin kun je zelf draad maken, vezel trekken en nog veel meer!

Esdal College

Het Esdal College werkt graag samen met het bedrijfsleven. Dit zie je terug in de stand op Innofuture. De Gasunie is in de stand aanwezig met een waterstoffiets en je kan hier met een VR bril een kijkje in de toekomst nemen. Koppert Cress uit Monster is er met verschillende cressen! Cressen zijn vers gekiemde plantjes met verschillende, sterk smaken en structuren. In de horeca worden de plantjes steeds meer gebruikt. Kom je ook proeven?

CarXpert ABS

Mooie scooter hè? En helemaal elektrisch! Monique van CarXpert ABS kan je op Innofuture alles vertellen over de nieuwste modellen elektrische scooters. Ze neemt verschillende e-scooters mee. Naast dat deze natuurlijk stil rijden zijn ze ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan de modellen op benzine. Ook komen er steeds meer leuke gadgets voor de scooters, zoals een app waar je allerlei informatie over jouw scooter kunt vinden, een afstandbediening voor antidiefstal, cruisecontrol en een handige achteruitrijfunctie. Heb jij wel eens op een e-scooter gereden? Op het proefcircuit mag je (mits je een rijbewijs hebt) rijden op een elektrische scooter.

Drenthe College

Ook dit jaar is er van alles te doen en beleven in de stand van het Drenthe College. Stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Bibliotheek Emmen

Ga bij de stand van de bibliotheek creatief aan de slag! Zoals bijvoorbeeld met de crircut. Hiermee kan je met de computer gemaakte bestanden laten uitsnijden.

Hondsrug College

Technasium leerlingen bouwen hun eigen Tinyhouse van duurzame materialen. Zie ze in actie tijdens Innofuture! Ook kun je op de stand van het Hondsrugcollege bouwen aan de meest innovatieve robots samen met het ICT lyceum.

TSH Vakopleidingen

Bij de stand van TSH Vakopleidingen duik je in de wereld van het lassen. Kijk met een lasbril op hoe dit werkt en misschien mag je zelf ook een stukje proberen!

Toolbox

Na het succes van de vorige Innofuture mag het Timmerplein van Toolbox natuurlijk niet ontbreken. Handen uit de mouwen en ga aan de slag!

Terra College

Ook Terra is erbij op Innofuture. Kom jij de graafmachine simulator uitproberen?

RUG

Stap in de 'Jouw Energie van Morgen' truck en denk en ga aan de slag met energie van de toekomst!

NHL Stenden

Dit jaar kun je bij de stand van NHL Stenden iets heel bijzonders doen. Ze hebben een te gekke interactieve vloer! En er is nog veel meer... Maak een foto in de Fotoboots, ga aan de slag met Maki MAki en Bee Bots of maak je eigen olifanten tandpasta.

Harwig

Bij de stand van Harwig kun je elektrische schakelingen maken en deze dan ook testen! Krijg jij de schakelingen aan?

Emmen geeft energie

Bij de stand van Emmen geeft energie ga je aan de slag met......energie! Laat jij de lampjes branden?

Supporter van schoon

Ga mee op missie en help zwerfafval de wereld uit! Swipe alle afval in de juiste afvalbak!

Century

Century komt met een aantal te gekke auto's naar Innofuture. Neem zeker een kijkje bij de Audi E-tron GT en de waterstofauto!

Wij Techniek

Stap achter een werkbank en ga aan de slag met pijpsnijder, solderen, kraak de kluis, schijn met een zoeklicht, sluit stekkers aan en nog veel meer!

Infravak

Verschillende leuke dingen bij de stand van Infravak! Maak jij een poppetje van rioolbuizen of maak je een eigen katapult? Of maak je eigen houten brug; is deze sterk genoeg? Dit mag je zelf ontdekken door er overheen te lopen. Haal jij de overkant..?

De Nieuwe Veste

De Nieuwe Veste komt naar Innofuture met een aantal toffe projecten van de leerlingen. Waaronder de zelfgebouwde solarboot! Je vindt De Nieuwe Veste naast het plein van Technasiumnetwerk Drenthe

PM

Verschillende leuke activiteiten bij de stand van PM! Ga zelf een vliegtuigje instellen en schiet hem weg. Ga een wedstrijdje dokter bibber aan tegen een cobot of test of jij sneller kunt tekenen dan de cobot.

R2 Builders

Bewonder BB-8 uit Star Wars in levende lijve!
Innofuture Logo