Robot Sammie Innofuture

Innofuture komt naar Hardenberg!

Op 17 en 18 juni vindt voor de eerste keer Innofuture plaats in de Evenementenhal in Hardenberg. Een groot evenement waar op een speelse manier techniek & innovatie tot leven komt.

De vrijdag is gereserveerd voor groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Hardenberg en Ommen. De zaterdag is voor iedereen (gratis) toegankelijk.

Stroop je mouwen op en duik in de wereld van techniek!
Ga jij aan de slag met bouwen, lassen, elektro- of installatietechniek? Ben je benieuwd wat voor techniek en gadgets er zijn in de zorg?
Of ga je liever bezig met robots, Drones, 3d printen, programmeren, E-Sports of zelf virtual reality ervaren?
Op Innofuture kan het allemaal!

Locatie: Evenementenhal Hardenberg

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens Innofuture Hardenberg duiken bezoekers in de wereld van techniek en innovatie. Hierbij staan zelf ontdekken, ervaren en doen voorop.

Er wordt een breed programma aangeboden waarbij uiteenlopende thema’s rondom techniek aan bod komen. Van elektro/installatietechniek, bouw, verspanen en zelf een lasje leggen tot programmeren, virtual reality ervaren en aan de slag gaan met robots, drones, energie en chemie.

Het evenement wordt ingericht met stands, doe-pleinen en (mini) workshops waar ‘de handen uit de mouwen’ worden gestoken.

Innofuture Hardenberg wordt georganiseerd vanuit de samenwerkingen binnen Sterk Techniekonderwijs NOO met partijen vanuit onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid. Samen laten we zien hoe leuk en breed techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en de impact die techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.

 

Robot Sammie Innofuture

Deelnemers Innofuture Hardenberg

Brothers of Mystery

Laat je verassen op Innofuture door de Brothers of Mystery met hun onbegrijpelijke illusies en mentale trucs. Is jouw gedachte te lezen?

Atrocit

Rick en Radu laten je graag zien hoe zij knettergoede software bouwen!

PM

Verschillende leuke activiteiten bij de stand van PM! Ga zelf een vliegtuigje instellen en schiet hem weg. Ga een wedstrijdje dokter bibber aan tegen een cobot of test of jij sneller kunt tekenen dan de cobot.

Morrenhof-Jansen

Ga jij de strijd aan met loodgieters Mario of Luigi op onze Nintendo Switch? Neem je een kijkje tussen ons gereedschap in onze mooie werkbus, of zet je liever een pop in elkaar van pvc-buizen? Alles mag natuurlijk ook! Jouw toekomstige collega's staan klaar om je hierbij te helpen en om je meer te vertellen over de wereld van de techniek.

Hibertad

Bouwen met bakstenen, zonder gebruik te maken van mortel of lijm? Dat kan! Kom het zelf proberen en zie dat jij een muur kunt bouwen, die vervolgens weer volledig afgebroken en herbouwd kan worden. Dat noemen wij nou demontabel bouwen! Verder laten we je met een leuk spel graag kennismaken met duurzame en hergebruikte materialen. Alles over circulair bouwen dus. Kom zeker kijken en meedoen bij Hibertad!

Huisman Installatietechniek

Ga aan de slag met installatietechniek!

Zone College

Stap in de GMEC truck en ga op ontdekkingstocht! Hier mag je zelf VR, AR en simulatoren uitproberen en leer je over techniek, innovatie en duurzaamheid.

Witte van Moort

Ook Witte van Moort is erbij op Innofuture. Weet jij de hoogste score van de dag bij elkaar te boksen? De dag winnaar gaat naar huis met een leuke prijs! Zien we je daar?

Wij Techniek

Stap achter een werkbank en ga aan de slag met pijpsnijder, solderen, kraak de kluis, schijn met een zoeklicht, sluit stekkers aan en nog veel meer!

WeCobot

Weet jij wat een Cobot is? Ontdek het bij de stand van Wecobot!

Vechtdal College

Vechtdalcollege komt met een te gekke stand waar heel veel te doen is! Ga aan de slag met elektrische voertuigen, cnc hout frezen, probeer een hololens uit en maak virtuele kunst. Of zoek de verdwenen wandelaar in een berggebied met een drone.

Technologie & Zorg Academie

In de stand van TZA vind je heel veel nieuwe gadgets die in de zorg worden gebruikt. Van een ramenlaprobot, een digitaal fotolijstje en een robotstofzuiger tot veilig vallen met een airbag voor je heupen en slimme spelletjes om in beweging te blijven.

Saxenburgh

Fietslabyrint Saxenburgh Stap net als de patiënten van Saxenburgh op de fiets en bepaal zelf waar je naar toe fietst! Binnen Saxenburgh wordt het fietslabyrinth zowel binnen het ziekenhuis als binnen de ouderenzorg gebruikt om patiënten en cliënten sneller te laten herstellen of actiever te houden. Door virtuele fietstochten te maken wordt het mentale en fysieke welzijn van de patiënt en cliënt verhoogd. Je vindt het fietslabyrint op het plein van het Alfa-college.

Regionaal Techniek Centrum

Op het Bouwplein van RTC Hardenberg ga je aan de slag met hout. Stroop je mouwen op, pak een hamer en timmeren maar!

R2 Builders

Bijzonder bezoek komt naar Innofuture! Ontmoet de robots van Star Wars en neem een selfie.

Platform Talent voor Technologie

Jet-Net & TechNet is aanwezig op Innofuture en gaat op de scholendag in gesprek met leerkrachten en bedrijven over techniek(promotie).

Pacton

Bij Pacton mag je experimenteren met een mini trailer of probeer zelf een bout aan te draaien!

De Nieuwe Veste

In de stand van De Nieuwe Veste is van alles te doen. Ga aan de slag met 3d printen, laser snijden, robots, First Lego League en nog veel meer!

Misker

Ontdek op Innofuture met welke auto Misker naar Innofuture komt!

Masévon

Ga bij de stand van Masevon aan de slag met een 3d scanner, escape boxen en test je technische kennis!

Langeland – Borgman

Neem een kijkje in een bedrijfsbus van Langeland Borgman en ontdek wat je allemaal nodig hebt als je gaat werken in de installatietechniek!

Kumoweld

Bij de stand van Kumoweld zie je lassers aan het werk. Zet jij ook een laskap op?

Itter

Neem een kijkje bij de producten van Itter!

Hutten Metaal

Samen met Kumoweld worden producten van Hutten Metaal gelast.

Heracles Almelo eSports

Heracles komt met eSports naar Innofuture! Speel jij ook een potje mee?

Greijdanus

Bij de stand van Greijdanus is heel veel te beleven. Ga aan de slag op de computer met HP Sprout, lasersnijden, Fable robots en Virtual reality. Of maak een te gekke foto met het Green Screen!

Fox Industries B.V.

Fox komt naar Innofuture met hun Trigger Cars! Deze vrolijke duurzame auto's worden gemaakt door Fox en wereldwijd verkocht. Rij jij een rondje mee op het parcours?

Droste Bejah

DROSTE BEJAH bv in Hardenberg maakt heel veel onderdelen voor veel verschillende branches. Zo ook voor de Nederlandse E-Bike Phatfour, die de gaafste fietsen van ons land ontwikkeld. DROSTE BEJAH bv heeft samen met Phatfour deze fiets ontwikkeld en vervaardigt in Hardenberg onder andere het frame, de spatborden en dergelijke. Tijdens innofuture kun je een ritje maken met deze trendy fiets!

Drabo

Bij de stand van Drabo mag je met een graveermachine je naam printen op een stukje metaal.

Brunink

Samen met Kumoweld worden producten van Brunink gelast.

BAM Infra BV

BAM Infra komt naar Innofoture met een wals of klein kraantje. Je vindt BAM op het plein van Infravak!

Boma

Help jij een parcours bouwen met steigermateriaal?

ATS

Doe mee met een escaperoom met beveiligingsopdrachten!

Alfa College

In de stand van het Alfa-college Hardenberg is van alles te doen en te beleven. Maak een ritje in onze super, toffe simulator, kom drone vliegen, speel een spelletje op onze spelcomputers of ga lekker sleutelen aan onze robots en computers.

Technasiumnetwerk Drenthe

Op Innofuture presenteert het Technasiumnetwerk Drenthe projecten van hun leerlingen waaronder een interactieve zandbak en een solarboot gemaakt door leerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden.

Infravak

Verschillende leuke dingen bij de stand van Infravak! Maak jij een poppetje van rioolbuizen of maak je een eigen katapult? Of maak je eigen houten brug; is deze sterk genoeg? Dit mag je zelf ontdekken door er overheen te lopen. Haal jij de overkant..?

Fablab Hardenberg

Bij Fablab ga je aan de slag met Lego Wedo, lasersnijden en 3D printen!
Innofuture Logo