Over ons

Voor de Denkers en Doeners van Morgen

Er is een groeiend tekort aan technisch personeel; jongeren kiezen steeds minder vaak voor een opleiding in de techniek, terwijl de vergrijzing en toenemende technologisering daar juist om vraagt. Werk aan de winkel, want techniek is juist hartstikke leuk en er is ook nog eens veel werk in deze sector!

Innofuture laat kinderen, jongeren en hun ouders op een een speelse manier ervaren hoe leuk techniek is en wat de opleidingsmogelijkheden en baankansen zijn in de eigen regio. 

Toffe Techniek evenementen

Tijdens hippe evenementen duiken de jonge bezoekers in de wereld van techniek en innovatie. Zelf ontdekken, ervaren en doen staan voorop.

Steeds weer wordt er een verrassend en breed programma aangeboden waarbij uiteenlopende thema’s rondom techniek en innovatie aan bod komen. Van het spelen met robots, vliegen met drones en virtual reality, tot het leren over energie, chemie, programmeren, verspanen en zelf een lasje leggen. 

Tijdens de grote evenementen zijn er doe-pleinen en workshops waar ‘de handen uit de mouwen’ worden gestoken.

De evenementen richten zich op ‘de denkers en doeners van morgen’; kinderen/jongeren vanaf 10 jaar. 

Samenwerking

Innofuture evenementen worden georganiseerd in samenwerking met partijen vanuit onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Samen laten we zien hoe leuk en breed techniek, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en de impact die techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.

Innofuture biedt veel mogelijkheden voor studenten van het voortgezet onderwijs, MBO en HBO om ervaring op te doen in de praktijk.

Een keer per jaar organiseert Innofuture een groot evenement in Emmen en/of Hardenberg en daarnaast wordt Innofuture als kennis/organisatiepartner ingezet tijdens uiteenlopende techniekprojecten in de regio.